Kurssit ja luennot

Kanta-Hämeen asiantuntija- ja tukikeskus Muistiluotsi järjestää kursseja ja luentoja vuosittain ympäri Kanta-Hämettä. Kurssit ovat suunnattu muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen. Kotikunnastasi riippumatta voit osallistua sille kurssille mikä itsellesi sopii parhaiten.

Selaamalla alaspäin löydät kaikki kurssit paikkakunnittain. Lue lisää painamalla kurssin nimeä. 

Hämeenlinnan seutu

Elämää muistisairauden kanssa -kurssi

Neli-iltainen kurssi on tarkoitettu muistisairauteen sairastuneille henkilöille, joilla sairaus on varhaisessa tai lievässä vaiheessa, sekä heidän läheisilleen. 

Kurssilla saat tietoa muistisairauksista, elämästä sen kanssa ja mahdollisuuden vaihtaa ajatuksia samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Kurssin teemoina ovat muistisairaudet, kohtaaminen, arki muistisairauden kanssa, palvelut ja etuudet ja tulevaisuuteen varautuminen.

Kurssi on maksuton.

Seuraava kurssi järjestetään Hämeenlinnassa syksyllä 2024. Tiedotamme lähempänä ajankohtaa lisää.

Riihimäen seutu

MuistiOvet -valmennuskurssi

MuistiOvet-valmennus on suunnattu kaikille muistisairasta läheistään hoitaville omaisille. Valmennuksen aikana avataan ovia mm. omaishoitajuuteen, yhteiskunnan palveluihin sekä omaishoitajan omiin voimavaroihin. Lisäksi valmennuksessa saa tietoa mm. aivoterveyteen, muistisairaan ihmisen kohtaamiseen sekä tulevaisuuteen varautumiseen liittyen.

Kanta-Hämeen Muistiluotsi järjestää MuistiOvet-valmennuskursseja yhteystyössä Riihimäen seudun omaishoitajat ja läheiset ry:n OmaisOivan ja Hämeenlinnan seudun Omaishoitajat ry:n OmaisOivan kanssa.

Valmennus on tarkoitettu muistisairauteen sairastuneiden omaisille ja läheisille.

Seuraava MuistiOvet-valmennuskurssi: 

Lopen Kunnantalo, Kauppatie 3 

Kurssilla saat voimaa vertaistuesta, tietoa palveluista sekä vinkkejä hyvään vuorovaikutukseen muistisairaan kanssa. Kurssi on maksuton ja sisältää kahvitarjoilun. 

to 12.9. klo 12-15 Ovet omaishoitajuuteen 

to 19.9. klo 12-15 Ovet yhteiskunnan palveluihin 

to 26.9. klo 12-15 Omat oveni 

to 3.10. klo 12-15 Ovet huomiseen 

Lisätietoa ja ilmoittautuminen:  

Minna Heikkilä p.040 588 2320 

mh.omaisoiva@gmail.com 

Kanta-Hämeen Muistiluotsi Logo

Tutustu lisää toimintaamme: