Neuvonta ja tuki

Etusivu>Neuvonta ja tuki

VERTAISLINJA MUISTISAIRAAN LÄHEISILLE
puh. 0800 9 6000, maksuton
Joka päivä klo 17 – 21

Vertaislinja on auttava puhelinpalvelu, joka tarjoaa keskusteluapua, tukea ja ohjausta muistisairauksia sairastavien ihmisten omaisille ja läheisille. Puheluihin vastaavat kokeneet ja koulutetut vapaaehtoiset omaishoitajat. Toiminnan vastuutahona on Muistiliitto.

Keskustelut ovat luottamuksellisia, ja soittaja voi halutessaan pysyä nimettömänä. Toimijat allekirjoittavat vaitiolositoumuksen ja sitoutuvat samalla noudattamaan toimintaohjeita.

Puhelinpalvelu on kuuntelevaa, keskustelevaa ja ohjaavaa toimintaa, joka antavat soittajalle mahdollisuuden keskusteluun ja tietojen sekä ohjauksen saamiseen.


MUISTINEUVO

Muistineuvo-tukipuhelin tarjoaa muistisairauksiin liittyvää ohjausta ja neuvontaa laajennetulla aukiololla, nyt koko kesän ajan maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin (klo 12–17), sekä keskiviikkoisin ja perjantaisin (klo 12–15) numerossa 09 8766 550 (0,08€/min.+pvm). Puheluihin vastaavat muistityön ammattilaiset.

Ruotsinkielistä palvelua tiistaisin klo 14–17 samassa numerossa. Minneslinjen betjänar på svenska på tisdagen kl. 14–17 på samma telefonnummer.

  • Ensitietoa juuri silloin kun itse siihen valmis
  • Mahdollisuuden saada tietoa itselle sopivissa erissä
  • Tietoa muistista, muistisairauksista sekä hoito- ja palvelujärjestelmään liittyvistä asioista
  • Neuvontaa, tukea ja palveluohjausta
  • Tiedon ja tuen tarve myös omaisella jonka läheinen siirtynyt pitkäaikaishoitoon

Puhelimessa vastaavat maakunnalliset Muistiluotsi-asiantuntija- ja tukikeskusten muistialan ammattilaiset.

Muistiliitto on Puhelin- ja verkkoauttamisen eettisten periaatteiden neuvottelukunnan jäsen. Neuvottelukunta toimii puhelin- ja verkkoauttamistyön laadun edistäjänä.


TUKINET-KESKUSTELUPALSTA VERKOSSA
Klikkaa palstalle tästä tai kopioi linkki:
(https://www.tukinet.net/keskustelu/otsikot.tmpl?grp=381)

Muisti ja muistisairaudet -ryhmässä keskustellaan muistihäiriöistä ja muistisairauksista. Ryhmässä voit turvallisesti jakaa kokemuksiasi elämästä muistisairauden kanssa. Keskusteluissa mukana Muistiliitto.