Ladataan Tapahtumat
Tämä tapahtuma on mennyt.

Hämeenlinnan kaupunginmuseon lehtori Jyrki Nissi esittelee Museo Skogsterin uuden näyttelyn sisältöä.

Tilaisuus toteutetaan verkossa MS-Teams -alustalla. Osallistumiseen tarvitset jonkun älylaitteen sekä sähköpostin, johon toimitamme osallistumislinkin tilaisuutta edeltävänä päivänä.

Ilmoittaudu tästä

tai toimistolle puh. 044 7267400 / info@muistiaina.fi

 

Onko kaikki huonommin kuin ennen? Tilastot osoittavat täysin päinvastaista. Elämme monessa suhteessa paremmassa, helpommassa ja turvallisemmassa maailmassa.

Ennen kaikki ei ollut paremmin -näyttely käsittelee asioita ja tavaroita, jotka nykyihmisen näkökulmasta voivat tuntua jopa absurdeilta. Miten sujuivat tavalliset arjen askareet kuten pyykinpesu? Milloin kaupunkiin saatiin sähköt, entä milloin koteihin tuli juoksevaa vettä.

Entä kuinka uusia ovatkaan itsestään selvinä pitämämme kommunikaation ja liikkumisen muodot. Miten hämeenlinnalaiset saivat tietoa, matkustivat tai ottivat yhteyttä kaupungin ulkopuolelle sata vuotta sitten?

Nyt koreilemme tilastojen kärjessä onnellisimpien, koulutetuimpien ja turvallisimpien maiden joukossa. Aina voi silti pyrkiä parempaan. Menneisyys osoittaa, miten nopeasti kaikki muuttuu niin hyvässä kuin pahassakin.

Go to Top