Petri Nygård, mikä sai sinut lähtemään mukaan ”Musiikki parantaa aivoterveyttä”-kampanjaan?

-”TÄMÄ KUULLOSTI MIELENKIINTOSELLE JA TÄRKEÄLLE AIHEELLE JA USKON VAKAASTI ETTÄ MUSIIKKI PARANTAA JA AUTTAA IHMISIÄ MONELLA TAPAA,..,”

Suomessa on yli 400 000 muistisairasta tai muistihäiriöistä ihmistä. Onko sinulla kokemusta muistisairauksista lähipiirissä?

-”EI OLE.,.”

Musiikin positiivinen ja kuntouttava vaikutus aivojen toimintaan on tutkimusten kautta todistettu. Millaisella musiikilla itse rentoudut ja pyrit stressittömään mielentilaan?

-”HMMM KUUNTELEN MUSIIKKIA LAAJALLA SKAALALLA MUTTA SILLOIN KU HALUAN RAUHOITTUA JÄTÄN THRASH METALLIN JA ENERGISET RÄPPI KLUBIHITIT TUONNEMALLE JA KUUNTELEN HITAAMPAA MELODISTA RENNOMPAA RÄPPIÄ JA R&BTÄ ESIM DRAKEA TAI LANA DEL REYTÄ,,.JA HYVÄÄN FIILIXEEN SAATAN MYÖS KUUNELLA ESIM VANHAA KISSIÄ JA MUISTELLA IHANIA NUORUUS AIKOJANI HAHAH.,,”

Nykyään voi tehdä Hoitotahdon, johon voi lisätä myös henkilökohtaisia toiveita hoidon suhteen. Siihen esimerkiksi voi laittaa listan mitä levyjä tai biisejä haluaa kuunnella, jos on niin huonossa kunnossa ettei enää itse kykene sitä ilmaisemaan tai tekemään. Mitä levyjä tai minkä bändin tuotantoa löytyisi sinun listaltasi?

-”KISS,.MOTÖRHEAD.,DRAKE,.JAY-Z.,,EMINEM,.BEATLES.,KANYE WEST,.JUICE LESKINEN,.,.PHARRELL WILLIAMS,.AMY WINEHOUSE,.IRWIN,.STEEL PANTHER.,W.A.S.P.,.M.I.A..,”

Monelle musiikki ja keikoilla käynti on sitä vastapainoa puuduttavaan arkeen. Itse olet muusikko ja tämä on sinulle jokapäiväistä työtä. Mikä on sinun piristyksesi muusikon arjessa?

-”YSTÄVÄT., MUSIIKIN KUUNTELU.,PODCASTIEN KUUNTELU,.NETTISURFFAUS,.KUNTOSALI.,LEFFAT,.AVANNOSSA KÄYMINEN.,BONSAI PUUNI KASVAMISEN SEURAAMINEN HAHA.,.,”

Aiotko tehdä työtä musiikin parissa loppuelämäsi vai oletko harkinnut toista ammattia?

-”EN OLE HARKINNUT ALAN VAIHTOA .,USKON ETTÄ MITÄ IKINÄ TEENKIN MUSIIKIN ULKOPUOLELLA SE LIITTYY KUITENKIN JOLLAIN TAVALLA NYGÅRDJUTTUUN MUTTA MIXEN VOISI MYÖS KIRJOTELLA BIISEJÄ MUILLE ARTISTEILLEKKIN.,.,”

Miten jaksat kiertue-elämää ja mitä apukeinoja on jaksamiseen? Onko teidän crew:lla jotain yhteisiä keinoja purkaa kiertueen aiheuttamaa stressiä ja samojen naamojen kanssa matkustamista?

-”MONET BÄNDIT ISTUVAT BACKSTAGELLA HILJAISUUDESSA RAUHOITTUEN.,,.MEILLÄ TAAS AINA SOI MUSIIKKI BACKSTAGELLA JA SAAN MUSIIKISTA FIILISTÄ JA ENERGIAA KEIKKAA VARTEN.,,.MYÖS JUTTELEMME KESKENÄMME KAIKESTA MAAN JA TAIVAAN VÄLILLÄ..,MUN KEIKKAPORUKKA KOOSTUU PÄÄOSIN PARHAISTA YSTÄVISTÄNI JOTEN NE SAMAT NAAMAT EI AIHEUTA NS STRESSIÄ HAHAHAA,,..,”

Miten perheesi suhtautuu kiertueisiin ja muusikon elämääsi? Onko sinulla ns. normaalia perhe-elämää?

-”ARKEEN LÖYTYY VÄHÄN NORMAALIAKIN ELÄMÄÄ.,.,JA SISKONI MIES ON KIERTUE MANAGERI LONTOOSTA JOTEN SISKONI YMMÄRTÄÄ JA KANNUSTAA MINUN ELÄMÄNTYYLIÄ SATAPROSENTTISESTI,.,.”

Onko joku teidän keikoista jäänyt erityisesti mieleen ja miksi?

-”ENSINMÄISENÄ TULEE MIELEEN TIETENKIN HKIN KAUPPATORILLA VEDETTY KEIKKA LEIJONIEN MM-KULTAJUHLISSA 100 TUHANNELLE IHMISELLE SE OLI USKOMATONTA KATSOA SITÄ IHMISMERTA,.,.TOISENA TULEE MIELEEN REISJÄRVEN KEIKKAPAIKKA MISSÄ OLEN TAVANNU LIIKUTTAVAN KEHITYSVAMMAISEN FANINI JOLLA ON MYÖS PAHA EPILEPSIA JONKA TAKIA HÄN EI VOI JÄÄDÄ KATSOMAAN KEIKKAANI MUTTA TULEE AINA TAPAAMAAN MINUA NYGÅRDPAITA JA LASIT PÄÄLLÄ HETKEKSI ENNEN KEIKKAA.,”

Onko hienompaa olla keikalla klubilla vai isoilla festareilla? Miksi?

-”NAUTIN REHELLISESTI MOLEMMISTA,.!! SYXYN TALVEN JA KEVÄÄN INTENSIIVISTEN KLUBIKEIKKOJEN JÄLKEEN ON KIVA PÄÄSTÄ KESÄLLÄ FESTARIULKOLAVOILLE,.,.JA SITTEN TAAS KESÄN JÄLKEEN ON MUKAVA PALATA TAKASIN KLUBIKEIKOILLE.EIKÄY TYLSÄX KOSKAAN,” 

Mikä on paras keikka jossa itse olet ollut asiakkaana?

-”MMMM NIITÄ ON MONIA HUIPPUJA.,.,,TULEE MIELEEN,.KISS HELSINGIN JÄÄHALLISSA.,,.DRAKE LONTOON O2 AREENALLA,.,.METALLICA HELSINGIN STADIONILLA,.JAY-Z NEW JERSEY SUMMER JAMEILLA.,.,”

Mikä on mielestäsi paras biisisi?

-”TÄMÄ ON TODELLA VAIKEE MUTTA PAKKO VARMAAN SANOA ETTÄ ”SELVÄ PÄIVÄ” MUTTA OLEN MYÖS ERITTÄIN YLPEÄ ”LUXUSTA” JA ”IHANAA” BIISIEN TEXTIEN SANOMASTA JA OVELUUDESTA,.,,.”

Onko jotain sanottavaa tämän haastiksen lukijoille?

-”MUSIIKKI ANTAA VOIMAA.,,.MUSIIKKI AUTTAA JAXAMAAN,.,.MUSIIKKI RENTOUTTAA.,.,MUSIIKKI ON PARASTA JA IHMEELLISINTÄ MITÄ TIEDÄN,.!!!! KUUNELKAA MUSIIKKIANI JA NÄHDÄÄN KEIKOILLANI,.RÄPPI ON MAHTAVAA,.,.HEVI ON PARASTA JA INTERNET ON IHANA,.!! TÄTTÄRÄÄ!!”

Haastattelu: Marko Mustiala

Kuvat: Wille Nyyssönen