Hämeenlinnan Liikuntahallit, Kanta-Hämeen Muistiyhdistys ry sekä Kanta-Hämeen Hengitys ry järjestävät Asahi-terveysliikuntakurssin keväällä 2021.

Kurssi on aluksi kokeiluluontoinen ja käsittää viisi (5) harjoittelukertaa. Mikäli kiinnostusta tulee, järjestämme lisää kursseja. Kurssilla on koulutettu ohjaaja ja se pidetään Hämeenlinnan uimahallin liikuntasalissa (Uimarintie 2, Hämeenlinna). Kurssin hinta on 45 € / hlö.

KURSSIN ESITTELY: 21.1.2021 klo 16-17 järjestämme kurssista livetapahtuman Muistiyhdistyksen Facebookissa, jossa ohjaajamme Tapio esittelee ryhmän toimintaa ja ohjaa Asahi-harjoitteita. Suora linkki alapuolella. Varsinainen maksuton demo-tunti järjestetään Hämeenlinnan uimahallilla 25.2.2021 klo 16-17.

 

Ryhmä käynnistyy näillä näkymin 11.3. – 8.4.2021 klo 16-17.

Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen kurssille otetaan rajallinen määrä osallistujia. Tähän kevään kurssiin otetaan mukaan yhteensä 10 henkilöä (Kurssi on siis suunnattu ensisijaisesti Muistiyhdistyksen ja Hengitysyhdistyksen jäsenille).

Asahi on kehon ja mielen liikuntamuoto. AsahiHealth on Suomessa kehitetty liikuntamuoto, jossa yhdistyvät sekä itämaisen että länsimaisen terveysliikunnan parhaat perinteet. AsahiHealth–terveysliikunta on tarkoitettu sekä ennaltaehkäiseväksi, että jo syntyneitä ongelmia hoitavaksi. Liikkeiden suunnittelussa on otettu huomioon erityisesti suomalaisten yleiset terveysongelmat, kuten niskan ja hartiaseudun vaivat, selkävaivat, kaatumisista aiheutuvat vammat, ikääntymisen aiheuttamat liikunta- ja toimintakyvyn väheneminen, stressin aiheuttamat psykosomaattiset ongelmat sekä masennus.

Asahin liikesarjat on suunniteltu niin, että koko keho saa niiden avulla kokonaisvaltaisen avaavan ja venyttävän harjoituksen. Asahissa painotetaan rentoutta, kehon pystysuoraa asentoa ja hengityksen yhteyttä liikkeeseen. Liikkeet on suunniteltu tarkoituksella niin yksinkertaisiksi, että kuka tahansa pystyy harjoittamaan asahia. Asahia voi tehdä soveltaen myös istuma-asennossa.

Asahi soveltuu kaiken ikäisille ja kaiken kuntoisille:
– iäkkäämmille terveysliikunnaksi
– urheilijoille palautumisharjoitteeksi
– työpaikoille työpaikkaliikunnaksi
Myös esiintyvät taiteilijat ovat löytäneet Asahin.

Lisäinfoa Asahista saat suoraan osoitteesta www.asahi.fi

Muistiyhdistyksessä asiasta tietää Jykä: jyrki.aaltonen@muistiaina.fi
Ilmoittautumiset myös Jykälle tähän sähköpostiin.

Ystävällisin terveisin Kanta-Hämeen Muistiyhdistys ry