Valtakunnallista Muistiviikkoa vietetään Suomessa viikolla 39 (21.-27.9.2020).
Muistiliitto jäsenyhdistyksineen nostaa viikon aikana vapaaehtoisten tärkeän roolin muistisairaiden ja läheisten tukemisessa.

Muistiyhdistyksissä ympäri Suomen toimii yhteensä 1 400 muistivapaaehtoista monenlaisissa tehtävissä. Myös Kanta-Hämeen Muistiyhdistyksessä vapaaehtoisilla on merkittävä rooli.
Muistiviikon teemana on tänä vuonna ”Muistiasia on kaikkien asia”. Suomessa on lähes 200 000 muistisairasta ihmistä ja sairastuneiden määrä kasvaa koko ajan. Teemalla muistutetaan, että jokainen voi omalta osaltaan tukea sairastuneita ja läheisiä esimerkiksi vapaaehtoisena tai muistiyhdistyksen jäsenenä.
Kanta-Hämeen Muistiyhdistys järjestää sairastuneille ja läheisille paljon erilaista toimintaa, joista löydät lisätietoa kotisivujemme ryhmätoiminta sekä tapahtumat osioista.
Muistiviikkoa vietetään vuosittain kansainvälisen Maailman Alzheimer-päivän (21.9.) ympärillä, tänä vuonna viikolla 39. Lisätietoja saat osoitteesta www.muistiviikko.fi.

Kanta-Hämeen Muistiyhdistyksen väki jalkautuu maakuntiin Muistiviikolla.

21.9.
S-Market Lammi klo 9-11
S-Market Turenki klo 13-15
23.9.
Rengon Sale klo 9-11
Parolan S-Market 13-15
24.9.
K-Citymarket Riihimäki klo 9-11
25.9.
Lopen kirjasto klo 9-11
Hausjärven kirjasto klo 13-15

Geriatrin LiveStream Luento 24.9.2020 klo 18-20 :
Muistisairaan käytöksen ymmärtäminen

Tämän vuoden Muistiviikon teeman mukaisesti halusimme järjestää vuorovaikutteisen luennon, jossa teillä on mahdollisuus laittaa geriatrille kysymyksiä hankalista käytännön tilanteista, jotka liittyvät muistisairaan henkilön kanssa toimimiseen.
Toivomme että saisimme kommentteja ja kokemuksia myös muistisairailta henkilöiltä erilaisista tilanteista ja kohtaamisista, joita on tullut sairauden myötä vastaan. Kysymykset ja kommentit luetaan lähetyksen aikana nimettömänä. Ennakkokysymyksiä ja kommentteja otetaan vastaan 22.9 asti. Kysymykset ja kommentit voi laittaa tekstiviestillä tai WhatsAppissa numeroon 040 450 1584 tai sähköpostilla osoitteeseen: marko.mustiala@muistiaina.fi. Mikäli luennon aikana tulee jokin kysymys mieleen niin sen saa esittää edellä mainitun numeron lisäksi myös itse livestream lähetyksessä olevan keskustelukentän kautta.

Luennoijana toimii geriatrian erikoislääkäri Mirja Hallikainen.

HUOM. LUENNON VOI KATSOA SUORANA LÄHETYKSENÄ TÄSTÄ LINKISTÄ.

https://youtu.be/upDXSA7DCkY

LINKKI JÄÄ KANAVALLEMME NÄKYVIIN JOTEN SEN VOI KATSOA MYÖS MYÖHEMMIN UUDESTAAN.