Muistiviikko ja Aivoviikko


MUISTIVIIKKO syksyllä

Kansainvälistä Muistiviikkoa vietettiin tänä vuonna viikolla 38, eli 16-22.9.2019 teemalla ”Muistiystävälliset teot”. Muistiviikko on Muistijärjestön tärkein toimintaviikko. Sitä vietetään vuosittain Maailman Alzheimer -päivän (21.9.) yhteydessä.


Muistiystävällisiä tekoja Muistiviikolla 16.9. -22.9.

Muistiystävällinen Suomi rakentuu yksi teko kerrallaan. Siksi Muistiviikolla kannustetaan kaikkia tekemään muistiystävällisiä tekoja. Syyskuussa, viikolla 38, vietetään Muistiviikkoa ja Maailman Alzheimer-päivää (21.9.). Muistiviikon teemana on tänä vuonna Muistiystävällisiä tekoja. Muistiystävälliset teot voivat olla esimerkiksi arvostavia kohtaamisia, ikärajat ylittäviä yhteisiä hetkiä tai avustavia tekoja arjessa. Ne voivat olla pieniä tai isoja, kertaluontoisia tai jatkuvaa toimintaa. Niiden pohjalta rakentuu muistiystävällinen yhteiskunta, jossa jokaisen on hyvä elää.

Muistiviikolla palkitaan muistiystävällisiä tekoja ympäri Suomen. Myös Kanta-Hämeen Muistiyhdistys ry kannustaa muistiystävällisiin tekoihin. Yhdistykseen voi ilmoittaa soittamalla, sähköpostilla, kirjeitse tai sosiaalisen median kautta ehdokkaita Kanta-Hämeen muistiystävälliseksi teoksi. Palkittu teko ilmoitetaan erikseen Muistiviikon jälkeen ja palkitun voi tavata Muistiyhdistyksen Markkinakahvilla 1.10.2019  yhdistyksen toimistolla, Kasarmikatu 12.

Muistiystävällisen teon voi myös tehdä tulemalla mukaan muistikummiksi. Se onnistuu tunnin mittaisessa muistikummituokiossa, joka julkaistaan Muistiviikolla verkkoversiona. Sen voi suorittaa esimerkiksi tietokoneen tai puhelimen kautta milloin tahansa, missä tahansa. Muistikummituokiossa tuleva muistikummi oppii ja oivaltaa muistisairauksista viisi tärkeää asiaa. Tämän jälkeen muistikummi voi helposti tehdä muistiystävällisiä tekoja arjessaan. Muistikummituokiot ovat maksuttomia ja niiden tiedot löytyvät sivustolta www.muistikummit.fi.

Suomessa on lähes 200 000 muistisairasta ihmistä ja heidän läheisiään moninkertainen määrä. Lisäksi noin 200 000 suomalaisella on vaikeuksia tiedonkäsittelyssä, eli esimerkiksi muistiongelmia. Muistiongelmat ja -sairaudet siis koskettavat jopa joka kolmatta suomalaista omien tai läheisen muistivaikeuksien kautta.

Muistiystävällisin terveisin,

Anna Myllymäki
Toiminnanjohtaja
Kanta-Hämeen Muistiyhdistys ry
Kasarmikatu 12, 13100 HML

anna.myllymaki@muistiaina.fi, puh. 044 775 4455

Lisätietoja:  www.muistiliitto.fi


AIVOVIIKKO keväällä

Aivoviikkoa vietetään Suomessa viikolla 11 (9-15.3.2019).  Aivoviikon (Brain Awareness Week) missiona on ollut herättää tietoisuutta erityisesti aivotutkimuksesta, ja kerätä sille myös rahaa.

Aivoviikon teemana on Vaali aivojasi. Viikon ohjelmatarjontamme on vielä kehitteillä.


 

Toimistomme on avoinna

ma-to klo 12-14
Kasarmikatu 12, Hämeenlinna