Markkinakahvit

Markkinakahvit yhdistyksen toimistolla Hämeenlinnassa

Tule juttelemaan, kuuntelemaan asiaa ajankohtaisista aiheista ja tutustumaan toimintaamme kahvikupposen äärelle torin markkinoiden aikaan tiistaisin klo 10 – 12.

 

IKÄÄNNY VAHVANA JA VIRKEÄNÄ!

Tänä keväänä Kanta-Hämeen Muistiyhdistys järjestää yhteistyössä HAMKin sairaanhoitajaopiskelijoiden kanssa Hyvinvointiklinikan kautta projektin, jonka teemat toteutetaan Markkinakahveilla kerran kuussa. Suomalainen Finger-tutkimus on osoittanut, että elintavoilla voidaan merkittävästi ennaltaehkäistä erityisesti riskiryhmään kuuluvien muistisairauksien syntymistä. Tutkimuksessa elintapojen yhtäaikainen sekä niiden pienetkin muutokset on todettu vaikuttavan parhaiten. Tutkimus sisälsi liikuntaan, ravitsemukseen, aivojen käyttöön sekä sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijöiden hallintaan vaikuttavia asioita. Muutostarpeet huomioidaan yksilöllisesti, koska jokaisella riskitekijät ovat erilaiset. Tämän tutkimuksen pohjalta poimitaan nämä myös markkinakahvien teemat koko kevään ajan.

Teemojen lisäksi joka kerralla on mahdollisuus tulla mittaamaan verenpaine, vyötärönympärys ja puristusvoima. Lisäksi tehdään teemoihin liittyviä testejä, joiden kautta pääsee pohtimaan omien elintapojen muutostarpeita, tarjolla myös riskitestin tekeminen

 

Kevään teemat:

5.2. Terveellinen ravitsemus

5.3. Aivojen aktivointia

2.4. Liikettä lihaksiin

7.5. Rentoa oloa

4.6. Vinkkejä suun hoitoon

 

Lämpimästi tervetuloa Markkinakahveille Kasarmikatu 12:een!

Toimistomme on avoinna

ma-to klo 12-14
Kasarmikatu 12, Hämeenlinna