Luennot ja infotilaisuudet

Vallitsevan tilanteen vuoksi emme voi tällä hetkellä järjestää yleisötilaisuuksia, mutta keväälle olemme kuitenkin saaneet sovituksi kaksi lääkäriluentoa suoratoistona YouTuben kautta.

Tiistaina 28.4.2020 klo 14 geriatrian erikoislääkäri Arvo Haapasen (Pihlajalinna) luento ”Covid-19 ikäihmisellä”.
Luennolle tästä linkistä: https://youtu.be/a-6WbTpEy0A

 

Torstaina 14.5.2020 klo 17 geriatrian erikoislääkäri Mirja Hallikaisen luento ”Muistisairaus ja parisuhde”.
Luennolle tästä linkistä: https://youtu.be/jPQaXhN0ZNo

Lisätiedot sivulta Ajankohtaista.


Kaikki muut luentomme on peruttu toistaiseksi koronaepidemian vuoksi.


Kysy muistista -infopiste Riihimäellä

Inkilänhovin Terveystietotupa, Kalevankatu 18-20, Riihimäki

Infopiste on matalan kynnyksen neuvonta- ja keskustelupaikka muistisairaille, heidän läheisilleen sekä kaikille muistiasioista kiinnostuneille. Tule kysymään ja keskustelemaan muistiasioista ja nauti samalla kupponen kahvia! Infopiste järjestetään aina kuukauden viimeisenä torstaina klo 10 – 12: 30.1. / 27.2. / 26.3. / 30.4.


Lääkäriluento: Miten pidän huolta aivoistani perjantaina 13.3. klo 12 -14

Hyrian auditorio, Sakonkatu 1, Riihimäki
Luennoitsijana geriatrian erikoislääkäri Mirja Hallikainen.


Muisti-iltapäivä tiistaina 5.5. klo 13 – 16

Puistonkulma, Valtakatu 7-9, 11130 Riihimäki

Muisti-iltapäivässä järjestetään tietoisku aiheesta ”Muisti pätkii, onko syytä huoleen?” sekä tutustutaan aivoterveyttä edistäviin harrastuksiin ja elämäntapoihin. Tilaisuudessa kahvitarjoilu. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Kotokartanosäätiön kanssa. Ilmoittautumiset: Laura Järvelä / Kotokartanosäätiö, p. 050 512 2755


Luento: Edunvalvontavaltuutus ja hoitotahto torstaina 13.2. klo 17 -19

HAMKin auditorio, Wahreninkatu 11, C-rappu (4. krs), Forssa

Miten sinä olet varautunut sairastumisen tai vammautumisen varalle? Näistä asioista kertoo selkeällä arkikielellä oikeudellisen ennakoinnin asiantuntija ja kouluttaja Tiina Kuopanportti. Luento on maksuton.


Muistisairaan kohtaaminen -luennot

Muistiasiantuntija Marko Mustialan luennot aiheesta Muistisairaan kohtaaminen:

  • ti 28.4. klo 14: Valtuustosali, Kisakuja 2, Humppila
  • ti 28.4. klo 18: Veteraanitupa, Veteraanintie 25, Ypäjä
  • to 14.5. klo 14: Kunnantalon valtuustosali, Hakkapeliitantie, Tammela
  • to 14.5. klo 18: Tietotalon yläkerta, Humppilantie 9, Jokioinen

Tilaa muistiluento

Kanta-Hämeen Muistiyhdistys ry järjestää tilauksesta laadukasta ja ajantasaista koulutusta ja valmennusta sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöstölle sekä muille asiasta kiinnostuneille yhdistyksille ja yrityksille kohderyhmän tarpeiden mukaan. Muistiasiantuntija Marko Mustialan (sairaanhoitaja AMK, neuropsykiatrinen valmentaja) luentoja voi räätälöidä tilaajan toiveiden mukaisesti. Valmiita luentopaketteja ovat:

  • Muisti pätkii… Onko syytä huoleen?
  • Muistisairaudet ja muistisairaan kohtaaminen
  • Muistisairauden vaikutus aistitoimintoihin

Tiloihimme mahtuu n. 30 henkeä, mutta koulutus voi tapahtua myös asiakkaan järjestämissä tiloissa. Lisätietoja antaa muistiasiantuntija Marko Mustiala puh. 040 450 1584 / marko.mustiala@muistiaina.fi


Muistiliiton kokemustoimijakoulutus Kanta-Hämeessä

Muistiliitto pilotoi kokemustoimijakoulutuksen Hämeenlinnassa sekä Oulussa keväällä 2020. Koulutus antaa valmiudet toimia kokemustoimijana ja antaa osallistujalle valmiuksia jakaa kokemustaan niin että kuulijan ymmärrys ja tieto muistisairauksista laajenee.

Kokemustoimijalla on omakohtaista kokemusta muistisairaudesta tai omaisena / läheisenä toimimisesta. Kokemustoimija pitää omaan kokemustietoonsa pohjaavia puheenvuoroja tai osallistuu muulla tavoin esimerkiksi tulevien ammattilaisten opetukseen tai vaikuttamistyöhön muistiperheiden hyävn elämän turvaamiseksi.

Hämeenlinnan koulutuksen sijainti ja aikataulu selviävät tammikuussa 2020 ja siitä informoidaan jäsenistöä tarkemmin.


Aivoterveyslähettiläskoulutus 14.3.2020

Aivoterveyslähettiläät ovat aivoterveyden edistämisestä kiinnostuneita ja innostuneita vapaaehtoisia. Aivoterveyslähettiläs jakaa tietoa, ohjeita ja vinkkejä aivoterveydestä. Hän voi pitää luentoja tai vetää Yhdessä kohti aivoterveyttä -ryhmätoimintaa esim. muistiyhdistyksessä ja eläkeläiskerhossa. Koulutettu aivoterveyslähettiläs saa käyttöönsä Yhdessä kohti aivoterveyttä -materiaalin. Kuulijoille ja ryhmäläisille tarjotaan oivalluksia aivojen terveydeksi ja muistin hyvinvointiin.

Aivoterveyslähettiläskoulutukset kestävät yhden päivän. Koulutuksessa käydään läpi aivoterveyttä edistäviä ja muistisairauksien riskiin vaikuttavia tekijöitä sekä perehdytään malliluentoon ja ryhmänohjaamisen perusteisiin. Osallistujat saavat materiaalit ja ohjeet luentojen ja ryhmien pitämiseksi.

Koulutus pidetään Kanta-Hämeen Muistiyhdistyksen toimistolla lauantaina 14.3. klo 8:30 – 16:00. Koulutus sisältää aamukahvin sekä lounaan. Ilmoittautumiset 1.3.2020 mennessä Marko Mustialalle marko.mustiala@muistiaina.fi / 040 450 1584


Toimistomme on avoinna